Våra fastigheter

STORBYANS GÅRD och SKOGABERGs skogsfastighet finns i familjen Dungers ägo.


Ingela och Mats Dunger  driver idag skogs- och jordbruk på tre fastigheter dels på en bergsmannagård i Fornby, Avesta och två skogsfastighet i Marsjö, Vingåker och Humsjön, Fredros.

På Storbyans gård finns även kontor och säte för Dunger Coaching & Consulting. Sedan i midsomras finns även en bod för antika och gamla ting.

Gården har åtta stycken får av den gamla dalarasen Åsenfår. En fårras som har bevarande status och som härstammar från några gårdar i byn Åsen, Älvdalen.

Coaching

HR-Konsultation

Ledarskap

Fastigheter och antikbod

Ny miljöinvestering i rovdjursstängsel

Under sommaren 2018 har vi fått en miljöinvestering från EUs Jordbruksfond till  ett rovviltstängsel runt vår 2 hektar stora hage. Förhoppningen är att det skall hålla fåren inne och rovdjur ute! Detta är en mycket viktig investering för oss och en ekonomisk hjälp.
Europeiska jordbruksfonden för landbyggdsutveckling: Europa investerar i landbyggdsområden


Storbyans Antikt & Gammalt

Vi har en bod i vårt gamla slaktrum. Här säljer jag gamla saker och vissa av detta kan man nog beteckna som antika. Vi har öppet när vi är hemma eller om någon vill komma och handla.

Vill du komma i kontakt med oss ring 070-269 57 36.

Storbyans, Fornby från 1879

Storbyans gård som ligger vackert på Fornby klints sluttning var en mjölkgård fram till 1992. Gården ligger i Fornby, Horndal en vacker dalaby i Södra Dalarna. På Storbyans har företaget Dunger Coaching & Consulting sitt säte och kontor men också bostad för familjen Dunger.

För närvarande har gården inte mer djur än 1 Sibirisk katt och en 10-tal höns och tuppen Totte som står förebild för företagets logotype och åtta stycken tackor av allmogerasen Åsenfår från byn Åsen i Älvdalens kommun. Till våren väntas det lamm på gården då förhoppningsvis 3 av våra tackor kommer att lamma.


Skogaberg även den en fastighet med anor

Familjen Dunger äger även en skogsfastighet Skogaberg i Marsjö, Vingåkers kommun. Fastigheten ligger i de djupa Kolmårdsskogarna i skärningspunkten mellan Södermanland, Närke och Östergötland.

Lillsjön ligger vackert belägen mellan bergen i detta trolska landskap. Trakten är artrik med trana, häger, älg, dovvilt, vildsvin och bävern besöker gärna området. Familjen bedriver främst skogsbruk, jakt och rekreation på Skogabergs marker.